Duurzame kijk- lees- en luistertips

Is dure koffie ook echt duurzamer?

☕ We betalen graag wat meer voor kwaliteitskoffie in een hippe koffiebar dan voor een doorsnee kop koffie. Maar wist je al dat dat de koffieboer vaak ook meer oplevert? Lees hier hoe specialty coffee zich baseert op langdurige samenwerking en ketenverantwoordelijkheid.

Voedselverspilling zorgt voor klimaatverandering

🍞 Nederlanders gooien gemiddeld 33 kilo eten per persoon per jaar weg. Opgeteld is dat 600 miljoen kilo voedsel. Zonde van al dat goede eten Ên het is zelfs een van de grootste aanjagers van klimaatverandering. Hoe dat zit? Kijk deze video van NOS op 3.

Plantaardige kookinspiratie

🤤 Kan jij wel een enthousiaste portie plantaardige (kook)inspiratie gebruiken? Bekijk de video’s van Julius en het water loopt je in de mond! 

Hoe ongelijke handel honger in stand houdt

🌎 Niemand zou hoeven op te groeien met een gebrek aan gezonde voeding. Toch is er nog veel honger in de wereld. Ongelijke handel houdt honger in stand – maar dat hoeft niet. Lees hier hoe het anders kan.

Slavernij afgeschaft? Niet overal..

đŸ˜Ĩ Wereldwijd zijn naar schatting 50 miljoen mensen slachtoffer van nieuwe vormen van slavernij. Nieuwsuur reist de wereld over en geeft slachtoffers een gezicht. 

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.