Duurzame kijk- lees- en luistertips

Anti wegkijkwet

⚖️ Afgelopen jaar bereikte de EU een politiek akkoord over de due diligence-wet die bedrijven verplicht om verantwoord te ondernemen. Helaas voert Duitsland nu een dramatisch laatste verzet tegen de wet. Tijd voor actieTeken nu de petitie en roep Duitsland op om JA te stemmen.

Niet het einde van de wereld

📚 Voel je je soms angstig, machteloos of verward over de toekomst van onze planeet? In het boek Niet het einde van de Wereld zorgt Hanna Ritchie voor voor een andere blik op de klimaatcrisis.

Zeven jonge changemakers

📽️ De documentaire Bigger Than Us volgt zeven jonge changemakers. In een tijd waarin alles uit elkaar lijkt te vallen, laten zij op inspirerende wijze zien dat iedereen een verschil kan maken voor een betere wereld.

Een inspirerend gesprek

📺 In Wintergasten spreekt Janine Abbring met klimaatactivist George Monbiot. Een interessante aflevering over zeekajakken, verhalen vertellen en over hoe we straks de mensheid kunnen voeden, zonder uiteindelijk de planeet zélf op te eten

Internationale samenwerking is nodig

💰Hakken in budgetten voor internationale samenwerking? Als het aan de PVV en VVD ligt wordt dat de nieuwe realiteit. Lees in dit opiniestuk waarom dat geen goed idee is.​​

Zo, opgelost

🎧 In de podcast Zo, Opgelost gaan wetenschapsjournalist Anna Gimbrère en comedians Tex de Wit en Stefan Pop de meest complexe onderwerpen te lijf en lossen het voor je op. Bijvoorbeeld over wat je moet met je oude kleding, of hoe we zorgen dat mensen minder vlees eten.

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.