Duurzame kijk- lees- en luistertips

Cashewnoten zonder omweg

🥜 Wist je dat veel cashewnoten uit Tanzania worden gepeld in Vietnam of India voordat ze in de Nederlandse supermarkt belanden? Een enorme omweg. Lees hier hoe het Nederlandse bedrijf Johnny Cashew het anders aanpakt en de noten in Tanzania zelf verwerkt.

Toekomstvisie voor chocolade

🍫 Miljoenen kinderen worden uitgebuit voor onze chocolade. Gaat het ooit lukken dit onrecht uit te bannen? Lees hier de hoopvolle visie van Antonie Fountain, expert op het gebied van uitbuiting in de cacaosector.

Droge gebieden weer groen

🌱 We zien veel te weinig hoe boeren in Afrika zichzelf helpen en daarbij ook ons leefklimaat verbeteren, schrijft Chris Reij, specialist in landherstel van droge gebieden.

Groene voornemens

🍅🍆🍏 Het is Veganuary! Heb jij het goede voornemen om vaker plantaardig te eten dit jaar? Schrijf je dan in voor de Vegan Challenge en ontvang gratis recepten en handige tips.

Afrikaanse mode is booming

👕 Afrikaanse mode is booming. Loop een rondje door de straten van miljoenensteden Lagos, Kinshasa of Nairobi en je kan niet om de bloeiende mode-industrie heen. Lees hier meer over de Afrikaanse modewereld, die groter is dan ooit.

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.