Duurzame kijk- lees- en luistertips

Ook duurzame merken zijn niet foutloos

🧵 Patagonia blijkt minder duurzaam dan gedacht, aldus Follow The Money. Duurzame modeblogger When Sara Smiles schreef een kritische blog over dit artikel, maar onderstreept ook het belang van verantwoordelijkheid en transparantie in de mode-industrie.

Komen jullie hier ook weer opruimen?

👕 Nederland is per 1 juli het tweede Europese land waar modemerken verantwoordelijk worden voor kledingafval. En dat is hard nodig, als je ziet hoe Ghana wordt overspoeld door tweedehands kleding uit rijke landen.

Duurzaam of alleen maar duur?

🍃 Duurzaam of alleen maar duur? In deze video van NOS op 3 over greenwashing zie je hoe claims als ‘eco’ of ‘certified green’ lang niet altijd zo duurzaam zijn als de verpakking doet vermoeden.

Hoe een ‘antiwegkijkwet’ zorgt dat bedrijven verantwoordelijkheid nemen

⚖ De Nederlandse Europarlementariër Lara Wolters werkt aan een antiwegkijkwet, oftewel de due diligence wetgeving. Deze verplicht grote bedrijven als Shell, Primark en Unilever om misstanden in hun hele keten écht aan te pakken. In dit artikel van Emy Demkes volg je het verloop en waar de uitdagingen zitten.

Activisme werkt

✊🏽 Klimaatactivisme is steeds zichtbaarder, en dat merken ook grote bedrijven. In dit NRC artikel lees je over de groeiende impact van activisme op bedrijven.

Kom Klimmen Tegen Klimaatarmoede

👀 Wil jij iets doen tegen de klimaatcrisis en boeren in nood helpen? Op 4 november organiseren wij een 12-urige klimmarathon tegen klimaatarmoede. Doe je mee?

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.