Duurzame kijk- lees- en luistertips

Een Nederlandse spijkerbroek?

👖 In een kas in Bleiswijk wordt succesvol katoen geteeld: de eerste 100% Nederlandse spijkerbroek is inmiddels een feit. Een hoopgevend initiatief, want lokale productie bespaart veel water en transport. Maar voor kleine katoenboeren zijn er kanttekeningen. Onze katoenexpert Tamar Hoek praatte erover bij EenVandaag.

De verborgen impact van de ontbossingswet

🌳 De ontbossingswet (EUDR) verplicht grote bedrijven vanaf eind 2024 te kunnen bewijzen dat producten in hun toeleveringsketen niet uit een ontbost gebied komen. Hoe dat in de praktijk gebracht wordt, lees je in deze boeiende long read van Bloomberg. Vergeet ook de prachtige beelden niet te bekijken! Let op: dit artikel is Engelstalig.

Stemmen in stijl

👗 Wat heeft kleding met politiek te maken? Veel! Voor iedereen die nog niet klaar is met de Europese Verkiezingen is er de ‘Stem in Stijl’ podcast, waarin Europarlementariër Lara Wolters in gesprek gaat met bevlogen activisten over het belang van Europese wetgeving voor een duurzame mode-industrie.

Positief klimaatnieuws

🌏 Een keerpunt voor het klimaat: onderzoek heeft aangetoond dat de CO2-uitstoot van China – het meest vervuilende land ter wereld  – voorzichtig aan het dalen is. Wetenschappers denken dat dit de eerste tekenen zijn van de verduurzaming van de Chinese economie.

De indrukwekkende wereld van ons voedsel

🥑 Waar komt je avocado vandaan? Wat gebeurt er met een pak stroopwafels dat niet wordt opgegeten? En welke enorme rol speelt het kleine Nederland in de wereldwijde voedselketen? Leer erover in de multimediale expositie ‘Food for Thought’  in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam (verlengd t/m 5 januari 2025).

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.