Leefbaar loon

✊ Beleid en regels moeten boeren, arbeiders en mijnwerkers beschermen. Daarom roepen wij met een alliantie van 60+ bedrijven en NGO’s de EU op om leefbaar loon en inkomen tot mensenrecht te maken.

Keurmerken

🛒 Vind jij bewust boodschappen doen soms ook best lastig? Check dan de Topkeurmerkenlijst van Milieu Centraal, waarmee duurzaam kiezen in de supermarkt een stuk makkelijker wordt! Nieuw in deze lijst is het RSPO-keurmerk voor duurzame palmolie.

Cashewnoten

🥜 Wist je dat cashewnoten vaak in Afrika groeien, in Azië gepeld worden en vervolgens in Europa worden verkocht? Zonde van al dat reizen, dachten Lidl en Johnny Cashew. Ontdek hier hoe zij hier samen een slimme oplossing voor bedachten.

Klimaatrebellen

🌍 In de docu Klimaatrebellen: tussen hoop en wanhoop krijg je een inkijkje in het leven van vijf twintigers die zich aansluiten bij klimaatactiegroep Extinction Rebellion.

Klimaattherapie

🎧 Hoe voelt het om te leven in tijden van klimaatcrisis? In de podcast Klimaattherapie gaat Cecilia Adorée in gesprek met verschillende experts en zoekt ze uit hoe je kunt leven in tijden van klimaatontwrichting.

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.