Duurzame kijk- lees- en luistertips

(H)eerlijke toetjes

💻 Wil jij nieuwe recepten voor heerlijke toetjes ontdekken, en ben je benieuwd naar shoptips voor eerlijke gerechten? Download dan nu het BitterSweet magazine van Solidaridad! Dit magazine staat vol met toetjes waarvan de hoofdingrediënten allemaal uit tropische gebieden komen: banaan, ananas, chocolade, koffie en thee. 

Welke tweedehands kleding is groen?

🩳 Tweedehands kleding is tegenwoordig heel makkelijk te vinden, in vintage winkels of in apps bijvoorbeeld. Maar hoe duurzaam is het kopen van tweedehands kleding nou eigenlijk? Dit artikel in de Libelle legt het uit en geeft tips waar je op kunt letten als je zo milieubewust mogelijk wil shoppen. 

Groene initatieven in beeld

📺 In de laatste jaren duiken er overal groene initiatieven op van mensen en bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe manieren om ons land van energie te blijven voorzien. In deze aflevering van VPRO Tegenlicht wordt gekeken naar een paar burgers, ondernemers, en collectieven die strijden voor democratisering van de energietransitie.

Reizen met de trein

🚅  Kijk jij al vooruit naar de zomervakantie en wil je graag duurzaam reizen? Het Parool schrijft in dit artikel over de nieuwe nachttrein naar Barcelona, en andere treinen naar Europese steden, die een milieubewust alternatief voor vliegen zijn!

Een duurzaam fruithapje?

🍌 De banaan is een van de populairste fruitsoorten van Nederland. Maar de NRC Podcast Onbehaarde Apen waarschuwt in deze aflevering dat we de banaan dreigen te verliezen! De bananen die wij in Nederland eten worden namelijk bedreigd door allerlei ziektes. Is het nog mogelijk om de banaan te redden, en hoe duurzaam is dat eigenlijk?

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.