Duurzame kijk- lees- en luistertips

Duurzame dilemma’s en drijfveren

👕 In ‘Dit is een goede podcast’ praten BN’ers openhartig met duurzame lifestyle-expert Marieke Eyskoot over duurzamer leven. Luister voor concrete tips in duurzame dilemma’s, drijfveren, duiveltjes en dromen. 

Vogels of koeien?

📽️ Filmtip: de Nederlandse film Vogels Kan je Niet Melken laat dilemma’s van het boeren in Nederland zien. Houd je je land goed voor de weidevogels of voor de koeien? 

De waarheid over palmolie

🌴 Hoe zit het nou écht met palmolie? Ontdek in onze palmoliequiz hoe het echt zit met dit onzichtbare ingrediënt dat in 60% van de supermarktproducten verstopt zit.

Boerenprotesten in India

🚜 Niet alleen in Europa gaan boeren de straat op. Deze boeren in India laten ook zien dat ze het niet eens zijn met de overheid. Ze eisen wetgeving die minimumprijzen garandeert voor alle boerenproducten. 

Pakketje terugsturen?

 Niet tevreden met je online bestelling, geld terug? Nieuw onderzoek laat zien dat maar liefst een derde van alle retours wordt vernietigd, een ravage voor het milieu. Europa werkt aan een verbod. Check ook dit item van De Avondshow met Arjen Lubach.

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.