Duurzame kijk- lees- en luistertips

Groene huisdierenliefde

🐶 Van hond tot cavia en van kat tot hagedis: er zijn in Nederland bijna 22 miljoen huisdieren. Al die dieren hebben impact op het milieu door hun voer, verzorging, poep en afval. Milieu Centraal geeft tips over waar je bij jouw huisdier op kan letten. 

Klimaatinnovatie in vogelvlucht

🌍 Positieve inspiratie nodig? De podcast Stel je voor! gaat over verrassende en hoopvolle klimaatoplossingen voor een duurzamere wereld.

Duurzaam dromen: nachtelijke treinreis!

🚆 Vakantieplannen aan het maken? Er is nu een nachttrein tussen Hamburg en Stockholm, waardoor je ook niet-vliegend makkelijker in Zweden kan komen. In dit Trouw artikel lees je hoe zo’n ritje eruitziet.

Van tragedie naar verandering

👕 Het is alweer 10 jaar geleden dat kledingfabriek Rana Plaza instortte in Bangladesh. 1134 mensen kwamen om het leven, +- 2500 mensen raakten gewond. Nog steeds werken veel kledingarbeiders in onveilige fabrieken, tegen een te laag loon. In deze podcast ontdek je welke rol wetgeving kan spelen om dit de komende jaren te verbeteren.

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.