Duurzame kijk- lees- en luistertips

Uit de kleren

👕 Overproductie, sociale ongelijkheid, vervuilde rivieren – we weten inmiddels een hoop over de negatieve impact van de kledingindustrie. Gelukkig zijn er pioniers die keihard werken aan duurzame systeemverandering. Hoe? Dat zie je in deze korte documentaire van Tegenlicht.

Kom in actie

💪 Wil jij je stem laten horen voor het klimaat en rechtvaardigheid? Op 31 mei om 14:00 vindt de volgende klimaatmars plaats, ditmaal op de Zuidas in Amsterdam. Of doe mee met de Climate Chain op 23 juni! In een kilometerslange human chain vraag je snellere actie voor een volhoudbare economie.

David Bowie feat. NATURE

🌎 Goed nieuws voor de natuur: vanaf nu kan ze – net als muzikanten – betaald worden wanneer haar geluiden gebruikt worden in muziek op Spotify. Een deel van de verdiensten gaat dan naar goede doelen die zich inzetten voor natuurbescherming. Het doel is om 40 miljoen dollar op te halen. Draaien maar!

De bestemming van jouw donatie

🪙 Als je doneert aan Solidaridad, waar gaat je geld dan naartoe? In deze korte video van het CBF legt onze fondsenwerver Maurice uit hoe wij de impact van onze wereldwijde projecten meten en valideren.

Biochar in Zambia

🌱 Sinds kort werken we samen met Planboo om, door middel van biochar, de katoenoogst van boeren in Zambia te verbeteren en CO2 uit de lucht te halen. Een enorm impactvolle methode – dat laat deze video duidelijk zien! Let op: artikel en video zijn Engelstalig.

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.