Palmolie

🌴 Meer palmolie én minder ontbossing? Dit NRC artikel legt uit hoe de groeiende vraag naar palmolie en de strijd tegen ontbossing verenigd kunnen worden. 

Keurmerken

☕ Fairtrade, Rainforest Alliance, Biologisch… allemaal keurmerken die claims maken over duurzaamheid van bijvoorbeeld koffie of chocolade. Maar hoe duurzaam zijn ze en wat moet er nog meer gebeuren? Utrechtse onderzoekers zoeken het uit.

Cacao

🍫 Onze Cacao Meet-Up samen met Kumasi was een succes. Benieuwd naar het verhaal achter dit bijzondere drankje? Bekijk de documentaire die de makers inspireerde om het drankje op te zetten. 

Klimaat

🌳 Wat vertelt de boom in jouw achtertuin over het klimaat? In deze aflevering van de podcast Onbehaarde Apen ontdek je welke invloed heeft het veranderende klimaat heeft op de natuur

Koffie

📚 Ben je benieuwd naar de geschiedenis van koffie? In het boek De Monnik van Mokka neemt auteur Dave Eggers je mee in het avontuur van Mokhtar die de oude glorie van Jemenitische koffie in ere gaat herstellen.

Kleding

👕 Wat is duurzamer: tweedehands kleding of nieuwe kleding van een duurzaam merk? RTL Nieuws legt in deze video de impact van jouw keuze uit.

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.