Duurzame kijk- lees- en luistertips

Nieuws uit de kledingindustrie

👖 Het International Accord over een grotere veiligheid in kledingfabrieken in Bangladesh en Pakistan is met zes jaar verlengd. Toch lost dit akkoord niet niet alle problemen in op. Afgelopen maand gingen tienduizenden textielarbeiders in Bangladesh de straat op om te protesteren voor een hoger minimumloon.

Food for thought

🍅 Benieuwd naar de wereld achter je eten? In het Het Scheepvaartmuseum is de tentoonstelling Food for Thought te zien: voedsel door de lens van fotograaf en filmmaker Kadir van Lohuizen.

Primark voor de rechter

👕 Modeblogger When Sarah Smiles diende samen met De Roos Advocaten een klacht in bij de Reclame Code Commissie tegen de Primark voor misleidende claims. En goed nieuws, ze hebben gelijk gekregen: een overwinning in de strijd tegen greenwashing!

Muziektip

🎶☕ Zin in een muzikale reis? Check deze compilatie van Putumayo met Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse nummers van de ‘coffee lands’.

Feestelijke chocolade

🍫 Chocoladeletters, kruidnoten en kerstkransjes.. Komende maand kan je niet om de chocolade heen. De Brits-Amerikaanse komiek John Oliver zette in dit item de reis van cacaoboon naar chocoladereep nog even op een rijtje. Een extra wake-up call om even goed te checken of jouw chocolade wel eerlijk gemaakt is.

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.