Duurzame kijk- lees- en luistertips

Helpt de nieuwe textielwet?

👕 Sinds deze zomer geldt een nieuwe textielwet die mode duurzamer en circulairder moet maken. Maar hoe weten we of die wet ook wordt nageleefd? De Volkskrant laat zien hoe dit gebeurt met slimme software.

Koffie… zonder koffie?

☕🌳 Wist je dat jouw kopje koffie kan zorgen voor ontbossing? Het bedrijf Northern Wonder bedacht daarom iets nieuws: koffie zonder koffie! Maar lang niet alle koffie is slecht. Aldus onze directeur Heske Verburg in Trouw. 

Hoe GROEN is jouw supermarkt?

🛒Weet je nog dat wij onderzochten hoe supermarkten scoren op mensenrechten in de Superlijst Sociaal? Deze maand kwam ook de Superlijst Groen uit, waaruit blijkt welke supermarkten van duurzaam de makkelijkste keuze maken. Check hoe jouw supermarkt scoort!  

Is duurzame koffie een illusie?

☕📻 Onze directeur Heske Verburg vertelde op Radio 1 over een duurzame koffiesector. Een illusie?  Of zijn er wél mogelijkheden als bedrijven koffieboeren eerlijker zouden betalen? Luister nu terug en ontdek het zelf!

Niks nieuws! Maar toch zal het je verrassen

📚 Leestip: Saskia van The Green List bracht het boek “Niks Nieuws” uit! Want het is niks nieuws dat het niet goed gaat met de planeet. Maar de meeste oplossingen hebben we ook al. In dit mooie en praktische boek vind je ontzettend veel duurzame en leuke tips voor een bewuste leefstijl.

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.