Onze koffie gaat eraan!

 • ... op een dag word je wakker en blijkt de koffie op. Klimaatverandering bedreigt de koffie. En niet-duurzame koffieteelt draagt op haar beurt weer bij aan de klimaatverandering. Een neerwaartse spiraal die ervoor zorgt dat binnen niet al te lange tijd de koffie opraakt. Een groot probleem. Voor boeren, voor handelaren. En natuurlijk voor elke koffieliefhebber.

  Solidaridad zet zich in om de koffieketen te verduurzamen. Van de bonen van de boer tot de koffie in jouw kopje. Help mee de koffie te redden en de boeren te helpen.

  Doneer nu

Toekomstbestendige koffieboeren

Solidaridad helpt koffieboeren mens- en milieuvriendelijk te produceren. We trainen boeren in klimaatslimme koffieteelt, zodat zij hun land vruchtbaar en winstgevend kunnen houden en geen reden meer hebben om bossen te kappen. Dit levert de boer direct winst op en tegelijkertijd winst voor de toekomst van ons allemaal. Onze aanpak beschermt planten en dieren en voorkomt over een periode van drie jaar tot wel 26% CO2-uitstoot. Het programma heeft tot nu toe al meer dan 27.000 ton CO2-uitstoot bespaard.

Onze oplossing

Solidaridad werkt hard aan het verbeteren van de situatie in de wereldwijde koffiesector.

 • Duurzame koffieteelt

  Solidaridad helpt koffieboeren mens- en milieuvriendelijk, en dus toekomstbestendig, te produceren. We trainen boeren in klimaatvriendelijke koffieteelt. 

  Op deze manier kunnen zij hun land vruchtbaar en winstgevend houden en hebben zij geen reden meer om bossen te kappen. Dit voorkomt tot 20% CO2-uitstoot en beschermt planten en dieren. De koffieboeren in ons programma hebben hun CO2-uitstoot tot nu toe met al meer dan 27.000 ton verminderd.

 • Samenwerking

  Solidaridad werkt samen met koffie-inkopers, koffiemerken en overheden. Zij spelen een cruciale rol bij het oplossen van de problemen in de koffiesector. 

  Als koffiebedrijven meer duurzame koffie inkopen, hebben boeren een afzetmarkt en dus meer reden deze koffie te blijven verbouwen en hierin te investeren. Bovendien kunnen zij hun steentje bijdragen door te investeren in het verduurzamen van hun eigen productieketen. Daarnaast lobbyen we bij overheden voor gunstig beleid dat meer kansen biedt voor verduurzaming van de koffiesector.

 • Bewuste consumenten

  We werken ook aan bewustwording bij consumenten. Uiteindelijk zijn zij degenen die met hun koopgedrag en kritische houding grote invloed kunnen uitoefenen op de manier waarop koffie geproduceerd wordt.

  Wil je meer weten over het koffieprogramma van Solidaridad? Dat kan op onze koffiepagina.

Help mee

Als we niets veranderen, gaat onze koffie eraan. Erg voor ons, maar desastreus voor de boeren en hun gezinnen die nu meestal al onder de armoedegrens leven. En voor het klimaat, waarvan we de gevolgen om ons heen zien.

Samen kunnen we hier wat aan doen. Door vandaag nog te doneren. Met jouw gift steun je de koffieboeren met training en ondersteuning zodat zij duurzamer kunnen verbouwen en hier een eerlijk inkomen mee kunnen verdienen.

Doneer nu

Meer weten?

 • Heb je naar aanleiding van deze campagne nog vragen over ons project of de koffiesector in het algemeen? We vertellen je er graag meer over!

  Veelgestelde vragen

Nieuws

 • Handelsmissie van de toekomst

  Koffie

  Read more

 • Drie redenen voor duurzame koffie

  Koffie

  Read more

 • Koffie: essentieel onderdeel van cultuur in Ethiopië (vlog)

  Koffie

  Read more

 • Internationale Dag van Koffie: lekker, maar ook duurzaam?

  Koffie

  Read more