Nieuws

 • Nieuws

  In gesprek met modeblogger Stephanie van den Sigtenhorst

  Interview

  10 oktober 2019

  De manier waarop we naar duurzame mode kijken, is de afgelopen jaren langzaam maar zeker veranderd. Het geitenwollensokken-imago is ervan af en steeds meer mensen vinden een duurzame kledingkast belangrijk. Modeblogger Stephanie van de website Let’s Talk Slow draagt hier dagelijks aan bij. Al jaren neemt zij het publiek mee in alle bewuste opties die er zijn.
  Read more
 • Nieuws

  ‘Hoezo duurzaam?’ Steeds meer mensen eisen een eerlijk verhaal

  Blog

  10 oktober 2019

  Het is 10 oktober weer Dag van de Duurzaamheid en tegelijkertijd is de Dutch Sustainable Fashion Week volop aan de gang. Tijd om weer eens stil te staan bij het populaire containerbegrip duurzaamheid, de term waar bedrijven ons terecht en onterecht mee om de oren slaan. En die daardoor bij Nederlanders behoorlijk aan waarde heeft ingeboet.
  Read more
 • Nieuws

  Geen palmolie? Nee: bétere palmolie!

  03 oktober 2019

  Moet de Nederlandse consument palmolie in de ban doen? “Een heel slecht idee”, vindt Heske Verburg, directeur Europa van ontwikkelingsorganisatie Solidaridad: “Sterker nog, een ban op palmolie helpt juist níet bij het oplossen van ontbossing.”
  Read more
 • Nieuws

  52 maatschappelijke organisaties verenigen zich voor het klimaat

  25 september 2019

  52 goede-doelenorganisaties, stichtingen en verenigingen uiten in de gezamenlijke verklaring 'Het klimaat is van iedereen' hun zorg over de toenemende klimaatcrisis en onderstrepen de urgentie van concrete actie om de klimaatcrisis het hoofd te kunnen bieden. Solidaridad doet mee en is van de partij a.s. vrijdag 27 september tijdens de Klimaatstaking in Den Haag. Kom je ook?
  Read more
 • Nieuws

  Klimaatcrisis vraagt om solidariteit met boeren

  19 september 2019

  In de Amazone branden veehouders het bos, in West-Afrika verdwijnt bos voor de cacaoteelt en op Borneo zijn Orang Oetans de dupe van palmolieboeren. Je zou kunnen denken dat boeren het slecht voor hebben met de Aarde en haar bewoners. Maar de landbouw is niet alleen een belangrijke veroorzaker van de klimaatcrisis, boeren zijn er ook het slachtoffer van.
  Read more
 • Nieuws

  Keten Duurzaam Varkensvlees en Solidaridad vernieuwen steun voor duurzame sojaproductie in Mozambique

  12 september 2019

  Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) en Solidaridad verlengen hun succesvolle samenwerking met een tweede fase van drie jaar. Het project heeft als doel dat 2000 boeren in de regio’s Angonia en Gurue hun sojaproductie verduurzamen en verhogen. Trainingen in duurzame landbouwtechnieken en de inzet van digitale apps zijn belangrijke middelen in dit vernieuwde programma.
  Read more
 • Nieuws

  Waarom brandt de Amazone?

  05 september 2019

  De Amazone staat in brand. De branden worden aangestoken door boeren en bosbouwers voor (uitbreiding van) de landbouw in de regio. De halve wereld gebruikt grondstoffen uit de Amazone, maar goed bosbeheer en landbouw die vrij is van ontbossing, zijn nog geen gemeengoed. Het zijn uiteindelijk de bewoners van de Amazone die bepalen of de bossen blijven staan.
  Read more
 • Nieuws

  Solidaridad en partners lanceren project voor eerlijke loonmanagement systemen in China

  29 augustus 2019

  In samenwerking met onze partners QuizRR, H&M, Esprit en KappAhl, en met financiële steun van de ASN Bank, heeft Solidaridad onlangs een nieuw project gelanceerd in textielfabrieken in China. Gezamenlijk werken we aan betere werkomstandigheden en productiviteit in de textiel- en kledingindustrie in China.
  Read more
 • Nieuws

  Max Havelaar stopt met gecertificeerd goud

  27 augustus 2019

  Max Havelaar heeft aangekondigd te stoppen met gecertificeerd goud in de Nederlandse markt. Consumenten, goudsmeden, juweliers, handelaren, elektronica producenten en beleggers die in Nederland gecertificeerd goud willen kopen of verkopen staan met lege handen. Maar verbetering van de omstandigheden in de kleinschalige goudmijnbouw kan ook zonder Max Havelaar.
  Read more
 • Nieuws

  Een dag uit het leven van een student aan MASO Cacao-academie

  Blog

  12 augustus 2019

  De MASO cacao-opleiding van Solidaridad is bedoeld voor jonge Ghanese vrouwen en mannen. Zij worden opgeleid tot ondernemers in de cacaosector. Solidaridad-collega Lauren Konopacz mocht een dag mee op pad met de studenten.
  Read more

Pagina's