Laat je toekomst voorspellen

In het centrum van Den Haag vind je donderdag een klein terrasje waar je een kopje Turkse koffie kunt drinken. Met de koffiedrab die overblijft, kun je vervolgens terecht bij onze Toekomstdeskundige. Hij kan je meer vertellen over wat de symbolen in de koffiedrab over je zeggen. En ook over de koffie zelf valt wat te vertellen…

  • Donderdag 28 september 10:00 – 17:00
  • Den Haag: Grote Marktstraat 99 (tussen C&A en Hema)

Waarom deze actie?

Nederlanders zijn echte koffiedrinkers: koffie is na kraanwater het meest gedronken drankje en wereldwijd staan we derde als het gaat om koffieconsumptie. Maar de koffie die we gewend zijn, gaat drastisch veranderen. Stijgende temperaturen en aanhoudende droogte zorgen steeds vaker voor misoogsten op de koffieplantages. Koffieboeren hebben ondersteuning en een betere betaling nodig om zich te weren tegen klimaatverandering.

De beste manier om de toekomst te voorspellen is door hem te creëren! Dus we moeten er nu voor zorgen dat koffiebedrijven investeren in hun boeren. Iedere Nederlander kan helpen door vragen te stellen over de herkomst van de koffie.

Solidaridad publiceerde op 13 september de zevende editie van de Koffie Barometer, een diepgaand overzicht van de duurzaamheid in de koffiesector. Daaruit blijkt dat koffiebranders nú in beweging moeten komen voor een goede toekomst van de koffie en de boeren. Lees er hier meer over.