We gaan op bezoek bij donateurs Bram en Ieke, en hun zoontje Tibbe van een half jaar oud in Utrecht. Natuurlijk nemen we (h)eerlijke koffie mee van Café Del Mar.

Met een deel van de opbrengst van deze koffie worden projecten van Solidaridad gefinancierd . Wat vind je ervan?

Ieke: Lekker! Het smaakt natuurlijk beter als je weet dat het duurzamer gemaakt is. 

Jullie zijn donateur van Solidaridad. Wat was de reden dat jullie besloten donateur te worden?

Ieke: Het frustreert me dat het niet vanzelfsprekend is dat je een eerlijke prijs betaalt als je je dagelijkse boodschappen doet. Achter een goedkoop product zit vaak veel leed. Solidaridad stelt dat aan de kaak, én doet er wat aan. Dat spreekt me erg aan. 

Bram: Als ondernemer weet ik hoe uitdagend het kan zijn om in Nederland een bedrijf te runnen. Solidaridad ondersteunt ondernemers en arbeiders in een veel minder geprivilegieerde situatie zodat zij ook op een zelfvoorzienende manier hun eigen geld kunnen verdienen. 

In wat voor wereld hoop je dat Tibbe opgroeit?

Ieke: In een groene en eerlijke wereld. In een wereld waarin de grote klimaatproblemen daadkrachtig aangepakt worden en waarin we het niet meer over toenemende, maar over afnemende ongelijkheid hebben. 

Donateurs-Bram-Yke-en-Tibbe
Donateurs Bram en Ieke vertellen waarom zij donateur zijn geworden van Solidaridad.

Café Del Mar is een koffiespeciaalzaak die met hun ‘meer dan fairtrade’-concept 75 cent per kilo verkochte koffie doneert aan onze koffieprojecten Rios del Inka (Peru) en Comon Yaj Noptic (Mexico).