Nieuws

 • Nieuws

  Gebruik wederopbouw economie om toeleveranciers in ontwikkelingslanden eerlijk te belonen.

  25 mei 2020

  De impact van de Covid-19 pandemie laat zien dat het tijd is voor echte verandering. Tijd voor een veerkrachtige samenleving waarin iedereen toegang heeft tot gezondheidszorg, voedsel en een basisinkomen. Een samenleving waarin de zorg voor onze planeet en al haar bewoners voorop staat.
  Read more
 • Nieuws

  Hoe corona de Afrikaanse cacaoboer raakt

  20 april 2020

  Read more
 • Nieuws

  Corona vereist ook steun aan kwetsbare buitenlandse toeleveranciers

  16 april 2020

  Het Corona noodpakket voor banen en economie waar Nederlandse bedrijven aanspraak op kunnen maken gaat niet werken als buitenlandse toeleveranciers hiervan geen deel krijgen. Met onze open economie zijn we gediend bij een globale aanpak van de crisis.
  Read more
 • Nieuws

  Leer kan duurzamer

  Blog

  07 april 2020

  Op 13 maart verscheen in NRC het artikel “Diervriendelijker wel, maar is vegan leer ook duurzamer?” waarin de duurzaamheid van leer wordt vergeleken met die van vegan- of nepleer. Een lastige vergelijking, vindt onze collega Gert van der Bijl (Solidaridad Internationaal Programma Coördinator veehouderij & leer): “Het gaat eigenlijk om twee geheel verschillende producten.”
  Read more
 • Nieuws

  Het werk van Solidaridad in tijden van COVID-19

  07 april 2020

  Solidaridad is zoals veel andere organisaties hard geraakt door de COVID-19 crisis. Ons werk met boeren, arbeiders en mijnwerkers vindt normaalgesproken plaats op locatie, maar momenteel is dat door de crisis op veel plekken niet meer mogelijk. Dit betekent niet dat het werk helemaal stil ligt.
  Read more
 • Nieuws

  Solidariteit in tijden van corona

  Blog

  23 maart 2020

  Read more
 • Nieuws

  Een jaar na Orkaan Idai

  16 maart 2020

  Een jaar geleden verwoestte Cycloon Idai het zuidelijk halfrond. Tienduizenden boeren verloren in één klap hun inkomstenbron en de voedselvoorziening voor hun familie. Met hulp van donaties van het Nederlandse publiek heeft Solidaridad in het laatste jaar 60.000 euro opgehaald om speciale pakketten zaden en vee uit te delen aan kleine boeren om hun leven weer op te bouwen.
  Read more
 • Nieuws

  Samen werken aan een wereld met gelijke kansen

  Blog

  09 maart 2020

  Dit jaar is het thema van Internationale Vrouwendag #EachforEqual. De nadruk ligt op de kracht van grote groepen mensen die zich samen inzetten voor een wereld waarin gendergelijkheid de norm is. Voor Solidaridad is het duidelijk dat zowel vrouwen als mannen een onmisbaar onderdeel van de oplossing zijn in het bereiken van gendergelijkheid.
  Read more
 • Nieuws

  Een onverwachte schenking van de Postcode Loterij

  05 maart 2020

  Tijdens het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij viel Solidaridad dit jaar twee keer in de prijzen. We ontvingen het geweldige bedrag van 1,35 miljoen euro, dat we mogen besteden aan uiteenlopende projecten en werkzaamheden. Daarnaast werden we verrast met een extra bijdrage van 1 miljoen euro voor PlusPlus, een nieuw crowdfundingplatform dat we samen met ICCO, Lendahand en Truvalu opzetten.
  Read more
 • Nieuws

  Adidas koploper in gebruik duurzaam katoen. Te veel internationale bedrijven scoren nog nul punten.

  12 februari 2020

  Adidas is wereldwijd koploper als het gaat om de inkoop van duurzaam katoen. Dat blijkt uit de Cotton Ranking 2020, een ranglijst van Pesticide Action Network UK, Solidaridad en het Wereld Natuur Fonds. In de vorige ranglijst stond Adidas nog op de 6e plaats. Inmiddels koopt het bedrijf uitsluitend duurzame katoen, goed voor een eerste plaats in de Cotton Ranking 2020.
  Read more

Pagina's