Duurzamere productie en betere arbeidsomstandigheden

Met de bijdrage van de Postcode Loterij kunnen wij ons – samen met multinationals, overheden, boeren en arbeiders – blijven inzetten voor de verduurzaming van productiemethoden en verbetering van arbeidsomstandigheden in productieketens.

Verlenging samenwerking met 5 jaar

In december werd al bekend dat de Postcode Loterij de samenwerking met Solidaridad met 5 jaar verlengt. Dat betekent dat Solidaridad ieder jaar een bijdrage van 1,35 miljoen euro ontvangt. De cheques worden traditiegetrouw uitgedeeld op het Goed Geld Gala. Dit jaar mochten wij de cheque in ontvangst nemen van ambassadeur van de Postcode Loterij, Humberto Tan.

Jan Karel Mak, Heske Verburg, Karin Jensma en Tim Diphoorn van Solidaridad ontvangen de cheque van Humberto Tan, ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij. Foto: Roy Beusker fotografie

Recordschenking van ruim 370 miljoen voor mens en natuur

De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Tenminste 40% van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. De 370,6 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld over 117 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Meer over onze samenwerking met de Postcode Loterij lees je hier.