Vrouwennetwerk WINCC voor de vierde keer bijeen voor duurzame cacaosector

07 november 2017

Het Women in Cocoa and Chocolate Network (WINCC), opgericht door Solidaridad, vond op 26 oktober 2017 voor de vierde keer plaats in de VS, Pennsylvania. Het evenement bracht 70 vrouwen samen die spraken over het ontwikkelen van een veerkrachtige en duurzame cacaosector. Het doel was om vrouwen te verbinden, te inspireren en te activeren om bij te dragen aan duurzame cacaoproductie en welvarende cacaogemeenschappen.

Vrouwelijke professionals zetten zich in

Het evenement bracht vrouwelijke professionals van cacao- en chocoladebedrijven, overheden, NGO’s en andere spelers in de productieketen samen. Tijdens het het dagprogramma werd aandacht besteed aan inspirerend leiderschap, netwerken, het ontmoeten van rolmodellen en het delen van informatie en succesverhalen. Deelnemers namen ook deel aan groepsdiscussies over het verbeteren van het leven van mensen in cacaoproducerende gemeenschappen via toegang tot scholing, financiering en voeding.

Gelijke kansen voor vrouwen

Vrouwen spelen een grote rol in de productie van cacao, maar hebben weinig invloed in de sector. Solidaridad wil hier verandering in brengen en richtte daarom in mei 2016 het vrouwennetwerk WINCC op. Dit netwerk brengt vrouwen in de gehele productieketen van cacao en chocolade bijeen en moedigt hen aan hun invloed te vergroten. We willen de positie van deze vrouwen versterken, zodat zij gelijke kansen en een stem krijgen. Het netwerk past binnen de strategie van Solidaridad voor meer wereldwijde gelijkheid voor vrouwen.

Lees meer over ons cacaoprogramma