De invloed van klimaatverandering

Klimaatverandering heeft in de loop der jaren een steeds grotere impact op het leven van de koffieboer. Door overstromingen en hogere temperaturen nemen vruchtbaarheid en opbrengst van het land enorm af. Boeren verlaten noodgedwongen hun uitgeputte gebieden en kappen bomen voor nieuwe vruchtbare landbouwgrond om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. 

Koffieliefhebbers opgelet

Solidaridad werkt samen met lokale koffieboeren, overheden en bedrijven om in actie te komen voor een eerlijke en duurzame koffie-industrie. We trainen koffieboeren om meer uit hun bedrijf en land te halen, op een klimaatslimme manier. Een wereld zonder koffie wil toch niemand? Om de deze problematiek onder de aandacht van Nederlandse consumenten te brengen, voerden we eind 2017 een campagne: Een Wereld Zonder Koffie. Wellicht ken je onze campagnevideo nog.

De Geen Koffiebar

Om extra aandacht te vestigen op onze campagneboodschap, openden  we de Geen Koffiebar in het centrum van Amsterdam. Daar konden bezoekers veel lekkers  bestellen, maar geen koffie. Dat zou wat zijn in de echte wereld, niet waar?

Wat kun jij doen?

koffie
Je kunt solidair zijn met de koffieboer door koffie met een keurmerk te kopen. Daarnaast zijn er gespecialiseerde koffiemerken die rechtstreeks met de koffieboeren werken of deze ondersteunen. Meer tips vind je op onze website.

Lees meer tips over eerlijke koffie

Lees meer