Kleding

👕 Je ziet het steeds vaker: kledingmerken die labels met ‘green’ of ‘sustainable’ gebruiken. Radar zocht in deze aflevering uit wat deze termen nou eigenlijk betekenen.

Koffie

☕ Al 34 jaar strijden we voor een betere koffieprijs voor de boer. Inmiddels is ruim 50% van de koffie gecertificeerd, maar boeren krijgen lang niet altijd een eerlijkere prijs. Hoe dat kan? Onze koffiedeskundige Andrea Olivar legt het uit in dit NRC artikel.

Boodschappen

🛒 Goedkoop en duurzaam bijten elkaar vaak, maar niet altijd. In dit artikel lees je hoe prijsvechter Lidl laat zien dat goedkoop én duurzaam hand in hand kunnen gaan.

Goud

📱 Goud is een essentieel maar problematisch materiaal voor smartphones. Groene pionier Fairphone verzette samen met ons en andere partners baanbrekend werk om verantwoord goud te gebruiken. Tegenlicht zette op een rij hoe het ze nu vergaat.

Chocolade

🍫 Chocoladegigant Nestlé maakt €1,3 miljard vrij om boerengezinnen een beter bestaan te geven en kinderarbeid in cacao tegen te gaan. Een goed initiatief, maar het zou natuurlijk nog mooier zijn als Nestlé cacaoboeren standaard een eerlijke prijs gaat betalen.

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.