Solidaridad en Indiase partners lanceren model voor duurzame palmolieproductie

04 oktober 2017

Solidaridad en Solvent Extractors’ Association of India (SEA) lanceerden op 13 september 2017 het Indian Palm Oil Sustainability Framework (IPOS) in Mumbai, India. Het IPOS-model geeft sociale en ecologische criteria voor het produceren van duurzame palmolie, die toepasbaar zijn op de Indiase markt. Dit verduurzaamt de praktijken van spelers in de Indiase palmolieproductieketen en verhoogt zo de productie van duurzame palmolie.

Voordelen van het IPOS-model op een rijtje

Het IPOS-model is ontwikkeld door Solidaridad, SEA en de Indian Institute of Oil Palm Research (IIOPR) van de Indiase overheid, in overleg met andere Indiase stakeholders uit de industrie. Het IPOS-model verbetert in de toekomst onder andere:

  • het bedrijfsmanagement van kleinschalige boeren;
  • de productiviteit van kleinschalige boeren;
  • milieuprestaties;
  • arbeidsvoorwaarden op de productieplaats.

Implementatie

Solidaridad ondersteunt de implementatie van het IPOS-model in India. Shatadru Chattopadhyay, directeur van Solidaridad Zuid- en Zuidoost Azië: “De vroege resultaten van onze pilot in Andhra Pradesh, waar we het IPOS-kader op dit moment implementeren, is veelbelovend. We werken samen met de Indiase palmolie-industrie en de Indiase overheid om ervoor te zorgen dat het IPOS-model over de hele wereld wordt erkend als een effectief duurzaamheidsmodel."

Lees meer over ons palmolieprogramma