De wereld van koffie

Er valt genoeg te doen in de wereld van duurzame koffie! Binnenkort zullen wij, in samenwerking met andere organisaties, weer deelnemen aan het volgende Coffee Barometer onderzoek. De laatste Coffee Barometer werd in december 2014 gepubliceerd. Dit onderzoek keek naar de manieren waarop de sociale, economische en ecologische aspecten binnen de koffiesector met elkaar zijn verweven op zowel lokaal als wereldwijd niveau. De invloed van klimaatverandering en de maatregelen om deze tegen te gaan werden hierbij geanalyseerd. Aan deze publicatie hebben we destijds samen met een aantal partnerorganisaties gewerkt. Bekijk hier ons nieuwsbericht hierover uit 2014.

Daarnaast vindt er in juni 2018 in Amsterdam een van de populairste en grootste Europese koffie evenementen plaats: de World of Coffee. Tussen 21-23 juni komen er duizenden spelers uit de koffie industrie in de RAI Amsterdam bijeen voor een leuke mix van events en activiteiten die alles met koffie te maken hebben. Daar sluiten we als Solidaridad uiteraard graag bij.

De Koffiecampagne: hoe zat dat ook alweer?

Meer over de Solidaridad koffiecampagne kan je vinden op onze campagnepagina en de campagnewebsite eenwereldzonderkoffie.nl. Op onze veelgestelde vragen pagina vind je daarnaast een overzicht van wetenschappelijke artikelen over de problematiek in de koffiesector en kan je meer lezen over het standpunt van Solidaridad wat betreft de (duurzame) toekomst van koffie.

Lees hier meer over ons koffieprogramma.

Weet je het nog? De Geen Koffiebar in Amsterdam, waar je alles behalve koffie kon krijgen. Alles werd geserveerd in een leuke Geen Koffiemok!