Een betere toekomst voor mangoboeren in West-India

Eet u weleens mango’s? Grote kans dat ze uit India komen, want dit land is de grootste mangoteler ter wereld. Maar liefst 46% van alle mango’s komt hier vandaan. Helaas profiteren Indiase boeren hier niet van. En ook arbeiders in de mangopulpfabrieken werken onder slechte omstandigheden. In West-India pakken we deze problemen aan, samen met onze partner Friesland Campina.

Uitzichtloze situatie voor mangoboeren

Indiase mangoboeren zien maar weinig terug van de opbrengsten van hun mango’s. Van elke roepie is maar een klein gedeelte voor de boer, het grootste deel van de opbrengst gaat naar tussenhandelaren. Ondertussen nemen de kosten voor materialen, kunstmest, machines en landarbeiders alleen maar toe en mislukt de oogst regelmatig door slechte landbouwpraktijken en klimaatverandering. Hierdoor kunnen de boeren leningen die zij tegen hoge rentes bij tussenhandelaren afsluiten niet afbetalen. 

Een grotere productie en een betere prijs

Samen met Friesland Campina bestrijden we de misstanden in de mangosector in West-India. In 2016 bezoeken we verschillende boerderijen en trainen we boeren in duurzame landbouwpraktijken. We laten bijvoorbeeld zien hoe zij goede compost kunnen maken, hun land geschikt kunnen maken voor mangobomen en hun bomen het beste kunnen behandelen en voeden. Dit zorgt voor minder verspilling en schade aan het milieu en een veel grotere opbrengst. De getrainde boeren kunnen op hun beurt weer andere boeren trainen, zodat ons werk een groot bereik heeft. Met ons programma zorgen we ervoor dat mangoboeren meer verbouwen, een betere prijs krijgen, hun schulden kunnen afbetalen en weer vertrouwen krijgen in de toekomst. 

Betere arbeidsomstandigheden in fabrieken

Ook in de mangopulpfabrieken is het slecht gesteld met de arbeidsomstandigheden van werknemers. Het grootste deel is contractarbeider. Deze mensen werken alleen tijdens het oogstseizoen, dat is zo’n 3 tot 4 maanden per jaar. Zij verdienen weinig en werken vaak zo’n 16 uur per dag. In 2015 ondersteunden we daarom 3 fabrieken met het verbeteren van arbeidsomstandigheden door het opzetten van een trainingsprogramma voor de fabrieksmanagers. Hiermee ontwikkelen zij hun kennis en kunde voor een beter personeelsbeleid. Ook verbeterden we de salarisstructuur, omdat mensen met hetzelfde werk verschillende salarissen kregen. Met de nieuwe structuur is nu direct zichtbaar welk salaris bij welke functie hoort. En we hielpen met het opzetten van een goede procedure voor het aannemen van nieuwe werknemers. Binnenkort gaan we terug naar de fabrieken om te kijken hoe het nu gaat en willen we nog meer verbeteringen doorvoeren.

doneer nu en geef mangoboeren weer vertrouwen in de toekomst!