Nieuws

 • Nieuws

  Maak kennis met de Innovation Specialist van Sympany: Maurice Van De Ven

  09 juli 2018

  We stellen je graag voor aan de innovatie-expert van Sympany: Maurice Van De Ven. In het kader van onze #modebewust campagne hebben we een aantal vragen aan hem voorgelegd om meer te weten te komen over zijn persoonlijke motivatie voor zijn werk en de invloed ervan op zijn leven. Lees hieronder onze Q&A met Maurice!
  Read more
 • Nieuws

  Politici ruilen hoedjes voor Prinsjesdag

  05 juli 2018

  Op de tweede dinsdag van september, een week voor prinsjesdag, organiseert Solidaridad het ruilen van hoedjes voor alle vrouwelijke kamerleden en bewindslieden. Tweede-kamerlid Isabelle Diks omarmt het initiatief en heeft er zin in: “Veel hoeden liggen na Prinsjesdag ergens te verstoffen. Dat is jammer, want kleding en hoeden ruilen is leuk en modebewust.
  Read more
 • Nieuws

  Wie betaalt er voor de koffie van de toekomst?

  28 juni 2018

  Op 20 juni organiseerde Solidaridad samen met vakblad ViceVersa, the RainForest Alliance en Rabobank een debat over economische duurzaamheid en investeringen in de koffiesector. Bijna 200 internationale gasten, de meesten werkzaam in de koffiesector, bezochten het debat in bezinningscentrum de Nieuwe Poort op de Zuidas in Amsterdam.
  Read more
 • Nieuws

  Shop #modebewust, shop vintage!

  Blog

  21 juni 2018

  In onze #modebewust campagne vestigen we de aandacht op de uitdagingen in de kledingindustrie en roepen we mensen op om bewust(er) bezig te zijn met hun kleding en koopgedrag. Voor dit doeleinde hebben we op onze website tips en tricks verzameld, onder meer over vintage kleding shoppen.
  Read more
 • Nieuws

  Maak kennis met onze Eerlijke Shopper-illustrator: Marilyn Sonneveld

  19 juni 2018

  We stellen je graag voor aan de illustrator van onze Eerlijke Shopper: visual artist Marilyn Sonneveld. In het kader van onze #Modebewust campagne hebben we een aantal vragen aan haar voorgelegd om meer te weten te komen over haar inspiratie voor de Eerlijke Shopper, haar creatief proces en affiniteit met eerlijke kleding. Lees hieronder onze Q&A met Marilyn!
  Read more
 • Nieuws

  Mondiale koffiesector is reus op lemen voeten

  14 juni 2018

  Terwijl grote fusies en overnames de toon zetten in de koffie-industrie en investeerders miljarden euro’s steken in het eindproduct, verkeert de koffieproductie in zwaar weer. Dit raakt de waarde en economische perspectieven in de hele keten, van koffieboer tot consument.
  Read more
 • Nieuws

  Belangrijke rol voor vrouwen in ons textielproject in Ethiopië

  06 juni 2018

  In ons project Better Mill Initiative (BMI) in Ethiopië zetten we ons samen met onze partner Sympany in voor betere werkomstandigheden in lokale textielfabrieken in Ethiopië. Bij dit project zijn inmiddels 11 textielfabrieken aangesloten; deze krijgen directe ondersteuning in hoe ze zo duurzaam mogelijk kunnen produceren.
  Read more
 • Nieuws

  Voedselzekerheid vereist een systeemaanpak

  04 juni 2018

  31 mei, Wageningen - Tijdens de expert discussie vorige week aan de Wageningen Universiteit, georganiseerd door het Food & Business Knowledge Platform, kwam een duidelijk geluid naar voren: met het verhogen van voedselproductie bereiken we slechts ten dele een situatie van voedselzekerheid.
  Read more
 • Nieuws

  BLOG: De verre reis van katoenplantje tot je zomerjurk

  Blog

  01 juni 2018

  De meesten van ons hebben ten minste één katoenen item in onze kledingkast hangen. Waarschijnlijk zelfs een hele selectie. Katoen voelt fijn aan en ademt lekker in warm weer. Maar hoe zit het productieproces van een katoenen kledingstuk eigenlijk in elkaar? En wat zijn vaak de uitdagingen en mogelijkheden bij een duurzaam productieproces?
  Read more
 • Nieuws

  Slow Fashion: wat is het en hoe werkt het?

  Blog

  24 mei 2018

  De trends volgen elkaar in razend tempo op. Elke twee weken hangen er nieuwe items in de rekken. En waar je vroeger enkel een winter- en een zomersale had, worden nu ‘midseason’-sales de normaalste zaak van de wereld.
  Read more

Pagina's