Nieuws

 • Nieuws

  Adidas koploper in gebruik duurzaam katoen. Te veel internationale bedrijven scoren nog nul punten.

  12 februari 2020

  Adidas is wereldwijd koploper als het gaat om de inkoop van duurzaam katoen. Dat blijkt uit de Cotton Ranking 2020, een ranglijst van Pesticide Action Network UK, Solidaridad en het Wereld Natuur Fonds. In de vorige ranglijst stond Adidas nog op de 6e plaats. Inmiddels koopt het bedrijf uitsluitend duurzame katoen, goed voor een eerste plaats in de Cotton Ranking 2020.
  Read more
 • Nieuws

  Nederland wil eerlijke prijs voor koffie-, bananen en cacaoboeren

  17 december 2019

  Nederlanders willen een eerlijke prijs voor koffie-, bananen-, en cacaoboeren, zodat zij meer kunnen investeren in duurzame oplossingen. Dit blijkt uit consumentenonderzoek van Solidaridad over prijsverdeling in productieketens. Solidaridad stelt dat met een eerlijke prijsverdeling de planeet en maatschappij niet hoeven te lijden onder onze boodschappen.
  Read more
 • Nieuws

  Aunexum investeert in kleinschalige goudmijnbouw

  09 december 2019

  Goudbedrijf Aunexum Precious Metals Group en Solidaridad gaan samen investeren in verantwoorde kleinschalige goudmijnbouw. Ze onderzoeken geschikte technieken voor kwikvrije goudmijnbouw in Ghana en Tanzania. Ook worden de mogelijkheden voor rechtstreekse inkoop van verantwoord goud uit kleinschalige mijnbouw onderzocht.
  Read more
 • Nieuws

  Solidaridad en Oikocredit investeren in impact voor boeren en berggorilla’s

  Blog

  03 december 2019

  Goed nieuws: voor het eerst is een van onze impactinvesterings-voorstellen goedgekeurd! We hielpen het Oegandese theebedrijf Kayonza met het verkrijgen van een langlopende lening van Oikocredit. Hiermee bouwt het bedrijf een tweede fabriek, wat 7.500 kleinschalige boeren aan een hogere omzet helpt.
  Read more
 • Nieuws

  Solidaridad opent Goedkoopste Winkel van Nederland

  28 november 2019

  Op Black Friday komt Solidaridad in actie voor winst voor iedereen, met ‘de Goedkoopste Winkel van Nederland’. In deze winkel tonen we de extreem lage prijs die de boer voor zijn producten krijgt. Dit kan zo niet langer. Daarom kunnen alle bezoekers de prijs eerlijker verdelen: hoe zorgen we ervoor dat de boer wél een leefbaar loon ontvangt?
  Read more
 • Nieuws

  Reclame‌ ‌Code‌ ‌Commissie‌ ‌haalt‌ ‌streep‌ ‌door‌ ‌anti‌ ‌palmolie‌ ‌marketing‌ ‌Flower‌ ‌Farm‌

  19 november 2019

  De‌ ‌Reclame‌ ‌Code‌ ‌Commissie‌ ‌heeft‌ ‌in‌ ‌duidelijke‌ ‌bewoordingen‌ ‌‌The‌ ‌Flower‌ ‌Farm‌ ‌company‌ ‌terecht‌ ‌gewezen‌ ‌en‌ ‌verwijst‌ ‌het‌ ‌bedrijf‌ ‌terug‌ ‌naar‌ ‌de‌ ‌tekentafel.‌ ‌De‌ ‌productverpakking‌ ‌en‌ ‌communicatie‌ ‌moeten‌ ‌ingrijpend‌ ‌aangepast‌ ‌worden.‌ ‌Recent‌ ‌heeft‌ ‌het‌ ‌bedrijf‌ ‌zogenaamde‌ ‌‌‘shea‌ ‌butter’‌ ‌producten‌ ‌geïntroduceerd‌ ‌met‌ ‌als‌ ‌centrale‌ b
  Read more
 • Nieuws

  Kom naar de bijeenkomst 'Brazilië in Brand'

  Blog

  15 november 2019

  Read more
 • Nieuws

  Film Engel in het Suikerriet op Latina Filmmiddag in Tilburg

  Blog

  15 november 2019

  Read more
 • Nieuws

  Weinig voortgang en interesse in goudconvenant

  Blog

  14 oktober 2019

  In september werd het tweede jaarverslag van het goudconvenant gepubliceerd. Wat hebben die twee jaar opgeleverd? Is er in Nederland nu meer draagvlak voor verantwoorde goudmijnbouw? Merken de vrouwen en mannen in de mijnen daar iets van?
  Read more
 • Nieuws

  In gesprek met modeblogger Stephanie van den Sigtenhorst

  Interview

  10 oktober 2019

  De manier waarop we naar duurzame mode kijken, is de afgelopen jaren langzaam maar zeker veranderd. Het geitenwollensokken-imago is ervan af en steeds meer mensen vinden een duurzame kledingkast belangrijk. Modeblogger Stephanie van de website Let’s Talk Slow draagt hier dagelijks aan bij. Al jaren neemt zij het publiek mee in alle bewuste opties die er zijn.
  Read more

Pagina's