Nieuws

 • Nieuws

  Leer kan duurzamer

  Blog

  07 april 2020

  Op 13 maart verscheen in NRC het artikel “Diervriendelijker wel, maar is vegan leer ook duurzamer?” waarin de duurzaamheid van leer wordt vergeleken met die van vegan- of nepleer. Een lastige vergelijking, vindt onze collega Gert van der Bijl (Solidaridad Internationaal Programma Coördinator veehouderij & leer): “Het gaat eigenlijk om twee geheel verschillende producten.”
  Read more
 • Nieuws

  Het werk van Solidaridad in tijden van COVID-19

  07 april 2020

  Solidaridad is zoals veel andere organisaties hard geraakt door de COVID-19 crisis. Ons werk met boeren, arbeiders en mijnwerkers vindt normaalgesproken plaats op locatie, maar momenteel is dat door de crisis op veel plekken niet meer mogelijk. Dit betekent niet dat het werk helemaal stil ligt.
  Read more
 • Nieuws

  Solidariteit in tijden van corona

  Blog

  23 maart 2020

  Read more
 • Nieuws

  Een jaar na Orkaan Idai

  16 maart 2020

  Een jaar geleden verwoestte Cycloon Idai het zuidelijk halfrond. Tienduizenden boeren verloren in één klap hun inkomstenbron en de voedselvoorziening voor hun familie. Met hulp van donaties van het Nederlandse publiek heeft Solidaridad in het laatste jaar 60.000 euro opgehaald om speciale pakketten zaden en vee uit te delen aan kleine boeren om hun leven weer op te bouwen.
  Read more
 • Nieuws

  Samen werken aan een wereld met gelijke kansen

  Blog

  09 maart 2020

  Dit jaar is het thema van Internationale Vrouwendag #EachforEqual. De nadruk ligt op de kracht van grote groepen mensen die zich samen inzetten voor een wereld waarin gendergelijkheid de norm is. Voor Solidaridad is het duidelijk dat zowel vrouwen als mannen een onmisbaar onderdeel van de oplossing zijn in het bereiken van gendergelijkheid.
  Read more
 • Nieuws

  Een onverwachte schenking van de Postcode Loterij

  05 maart 2020

  Tijdens het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij viel Solidaridad dit jaar twee keer in de prijzen. We ontvingen het geweldige bedrag van 1,35 miljoen euro, dat we mogen besteden aan uiteenlopende projecten en werkzaamheden. Daarnaast werden we verrast met een extra bijdrage van 1 miljoen euro voor PlusPlus, een nieuw crowdfundingplatform dat we samen met ICCO, Lendahand en Truvalu opzetten.
  Read more
 • Nieuws

  Adidas koploper in gebruik duurzaam katoen. Te veel internationale bedrijven scoren nog nul punten.

  12 februari 2020

  Adidas is wereldwijd koploper als het gaat om de inkoop van duurzaam katoen. Dat blijkt uit de Cotton Ranking 2020, een ranglijst van Pesticide Action Network UK, Solidaridad en het Wereld Natuur Fonds. In de vorige ranglijst stond Adidas nog op de 6e plaats. Inmiddels koopt het bedrijf uitsluitend duurzame katoen, goed voor een eerste plaats in de Cotton Ranking 2020.
  Read more
 • Nieuws

  Nederland wil eerlijke prijs voor koffie-, bananen en cacaoboeren

  17 december 2019

  Nederlanders willen een eerlijke prijs voor koffie-, bananen-, en cacaoboeren, zodat zij meer kunnen investeren in duurzame oplossingen. Dit blijkt uit consumentenonderzoek van Solidaridad over prijsverdeling in productieketens. Solidaridad stelt dat met een eerlijke prijsverdeling de planeet en maatschappij niet hoeven te lijden onder onze boodschappen.
  Read more
 • Nieuws

  Aunexum investeert in kleinschalige goudmijnbouw

  09 december 2019

  Goudbedrijf Aunexum Precious Metals Group en Solidaridad gaan samen investeren in verantwoorde kleinschalige goudmijnbouw. Ze onderzoeken geschikte technieken voor kwikvrije goudmijnbouw in Ghana en Tanzania. Ook worden de mogelijkheden voor rechtstreekse inkoop van verantwoord goud uit kleinschalige mijnbouw onderzocht.
  Read more
 • Nieuws

  Solidaridad en Oikocredit investeren in impact voor boeren en berggorilla’s

  Blog

  03 december 2019

  Goed nieuws: voor het eerst is een van onze impactinvesterings-voorstellen goedgekeurd! We hielpen het Oegandese theebedrijf Kayonza met het verkrijgen van een langlopende lening van Oikocredit. Hiermee bouwt het bedrijf een tweede fabriek, wat 7.500 kleinschalige boeren aan een hogere omzet helpt.
  Read more

Pagina's