Dit recept bevat een paar ingrediënten die niet bij de reguliere supermarkt te krijgen zijn:

De duurzame rode palmolie die je voor dit recept nodig hebt, is vooral online goed verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de biologische palmolie van Aman Prana, deze van Pit & Pit of deze van Helios Holland.

De madame jeannette en rawit chili pepers zijn vaak te krijgen bij de Aziatische, Afrikaanse of Turkse supermarkt.

We willen graag benadrukken dat het natuurlijk niet onze bedoeling is om in Nederland zoveel mogelijk met exotische producten zoals palmolie te koken. Het duurzaamste is natuurlijk om vooral te koken met (plantaardige) ingrediënten van dichtbij. Maar heb je een keer zin om te experimenteren met producten uit verre landen en wil je kennismaken met nieuwe smaken? Dan kunnen we dit recept zeker aanraden!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 el duurzame palmolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 laurierbladeren
  • 1 madame jeanette of 2 rawit groene chili pepers, grofgehakt
  • 2 tl knoflookpasta
  • 4 el tomatenpuree
  • 700 ml water
  • 1-2 tl zout
  • 5 el 100% pindakaas zonder stukjes
  • 1 rode paprika, in blokjes van 2.5 cm gesneden
  • 1 kg stevige tofu of groentemix (aardappel, courgette, wortel, bloemkool) in blokjes van 4 cm gesneden
  • 1 tl chilivlokken (optioneel)

Bedreidingswijze 🍲

  1. Verhit de palmolie in een pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de laurierbladeren en gedroogde chilivlokken toe. Bak dit totdat de uien glazig worden.
  2. Voeg nu de madame jeanette of rawit pepers en knoflookpasta toe. Bak het niet langer dan 30
    seconden. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, bak dit 3 tot 4 minuten.
  3. Voeg de tofu of groentemix toe en bak voor 5 minuten. Doe vervolgens water en zout erbij en roer even door. Laat het 15 tot 20 minuten op laag vuur sudderen met de deksel op de pan.
  4. Na 20 minuten roer je de pindakaas en de paprika erdoorheen. Door de paprika later in
    het recept toe te voegen, blijft deze knapperig en behoudt hij zijn zoetheid. Doe het deksel weer op
    de pan en kook nog eens 5 minuten.
  5. Proef en voeg indien nodig meer zout toe.
  6. Klaar om te serveren!