Suikerriet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken het als voedsel en als brandstof, maar we maken er ook plastic, spijkerbroeken en shampoo van. Toch zijn de arbeidsomstandigheden in de suikerrietproductie soms erg slecht.
De Amerikaanse fotograaf Ed Kashi ging naar Nicaragua en El Salvador om de werk- en leefomstandigheden van suikerriet kappers vast te leggen. Hij vertelt een verhaal van hoop en kracht, over de mogelijkheid van verandering. Het is een verhaal over kansen op een beter leven, over onrecht en oplossingen, over hoe een gemeenschap zich aan de wanhoop ontworstelt en zicht krijgt op een betere toekomst.

Naar school voor een betere toekomst

Solidaridad wil de arbeidsomstandigheden voor suikerrietkappers verbeteren. En voor wie dat te laat komt een opleiding verzorgen die perspectief geeft op ander, gezonder werk en dus een betere toekomst. En jij kunt daar aan bijdragen door mee te doen aan deze crowdfunding actie!

Over Ed Kashi

Ed Kashi is fotojournalist, filmmaker en docent, en legt zich toe op het documenteren van eigentijdse sociale en politieke kwesties in de wereld. Zijn werk is wereldwijd gepubliceerd en tentoongesteld en wordt geroemd vanwege de meeslepende weergave van humane condities. Hij heeft diverse fotojournalistieke prijzen ontvangen, waaronder onderscheidingen van Pictures of the Year International, World Press Photo Foundation, Communication Arts and American Photography.

De website van Melkweg Expo

De website van Ed Kashi

De website van La Isla Foundation

[video:https://vimeo.com/119464217]