Duurzame kijk- lees- en luistertips

Duurzaam boodschappen doen

🍍 Wat zijn nou eigenlijk duurzame keuzes in de supermarkt? Het NRC geeft in dit artikel antwoord op veelgestelde vragen over duurzaamheid, en 6 tips voor hoe jij je karretje kan vullen met (h)eerlijke producten! 

Trek je wandelschoenen aan!

🚶🏾‍♂️ Lekker wandelen in de natuur is niet alleen gezond, het is ook nog eens een hele duurzame hobby! Lijkt het je leuk om een keer samen met Solidaridad te gaan wandelen en ons beter te leren kennen? Meld je dan aan om op zaterdag 1 april met ons mee te gaan, hier vind je alle informatie.

Mileu- én modebewust

👗 De Copenhagen Fashion Week, die eerder deze maand in Denemarken plaatsvond, is de duurzaamste fashion week ter wereld! Lees hier meer over hoe de organisatie vervuiling door de mode-industrie tegen probeert te gaan.

Goed nieuws voor het regenwoud

🌳 De nieuwe president van Brazilië lijkt het grootste regenwoud ter wereld beter te gaan beschermen. Dat wil president Lula da Silva doen door illegale mijnbouwers te verjagen, en inheemse gemeenschappen te helpen. In dit Volkskrant artikel lees je meer!

Hoor de duurzaamste nieuwtjes

🎧 In de podcast ‘Duurzaam’ van BNR nieuwsradio krijg je iedere week het laatste nieuws over het klimaat en duurzaamheid. De podcast zit ook boordevol initiatieven en nieuwe ontwikkelingen om de samenleving duurzamer te maken. Beluister de podcast hier